Genombrottsorder för VIMAB Group AB:s (publ) storskaliga batterilösning – Får order på 34 MSEK från Glase Energy

13 juli 2023

Nasdaq First North-listade VIMAB Groups dotterbolag Vimab BESS har tagit en genombrottsorder för sin storskaliga batterilösning, som säkerställer en stabil elförsörjning. Vimab BESS har tecknat avtal om att leverera en batterilösning till Glase Energy. Ordervärdet är 34 MSEK, vilket är Vimab BESS andra order på kort tid.

En storskalig batterilösning garanterar att kunden kan köpa in energi under rätt tidpunkt på dygnet, kapa effekttoppar, skapa en stabil energitillförsel samt en garant mot strömavbrott och därmed driftstopp i kundens egen produktion.

Detta är en viktig genombrottsorder för vår nya satsning att sälja storskaliga batterilösningar, något vi på kort tid upplever att det finns ett mycket stort intresse för. Inte minst då omställning mot förnybar energi nu verkligen tagit fart och därmed ökar kraven på kraftfull, stabil och säker energilagring”, säger Peter Fredell, koncernchef för Vimab Group, och fortsätter:

Genom att Vimab Group har en landsomfattande organisation för service kommer vi att kunna säkerställa en tillfredställande service i hela Sverige, något som är avgörande för en driftsäker miljö för storskalig energilagring via batterier.

Lite förenklat så placeras de storskaliga litiumjon-batterierna i en container, som även innehåller bland annat klimatstyrning, isolering och släcksystem.

För oss på Glase Energy är det avgörande att vi inte bara får en batterilösning med stor kapacitet, utan även en väletablerad serviceorganisation”, säger Staffan Torstensson på Glase Energy.

Systemet som Glase Energy beställt består av tio stycken nyckelfärdiga containrar med stor lagringskapacitet.

Nyligen tecknade även Vimab Bess en order värd 6 MSEK för en batterilösning. Därmed har bolaget under de senaste månaderna fått beställningar för batterilagring till ett värde av 40 MSEK.